niedziela, 2 czerwca 2013

Spaghetti wersja "na bogato"

Nasze kolejne spotkanie ze spaghetti to już wersja bardziej wykwintna. Składniki to już wyższa półka cenowa. Przepis nie jest trudny, ale wymaga większej wprawy i troszkę więcej czasu.

Potrzebujemy:
  • Patelnię lub rondel
  • Garnek do makaronu
  • Sito do makaronu
Składniki:
  • mięso mielone 300g
  • sok pomidorowy 500ml
  • cebula
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do zup w płynie
  • sól, pieprz, papryka
  • makaron do spaghetti
  • ser żółty
Przygotowanie:
  • cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • podsmażamy na maśle lub oliwie
  • dodajemy mięso mielone
  • posypujemy granulowanym czosnkiem oraz polewamy przyprawą do zup
  • dodajemy sól, pieprz, paprykę 
  • smażymy aż mięso lekko się zarumieni
  • dolewamy sok pomidorowy
  • gotujemy całość około 7 minut
Czas przygotowania około 35 minut.

Przepis można zmodyfikować dodając inne przyprawy oraz zioła. Czosnek granulowany jest wymagany - nie można zastąpić świeżym - zbyt mocno zmienia się smak.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz